21 Kasım 2008 Cuma

ARNAVUT BÖREĞİ


































Malzemeler:
5su bardağı un
Az su
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
İçi için:
Yarım kilo kıyma
Yapılışı:
Un,tuz ve yağı yoğurma kabına alıp hamuru su ile ele yapışmıyacak ,yumuşak olucak şekilde (Sert olursa yoğururken su kullanmaya devam ediyoruz)yoğuruyoruz.Hamurları 16 top haline getirip 8-8 tabak büyüklüğünde açıyoruz.Her açtığımız hamurun arasını zeytinyağ ile yağlayıp üstüste 8 adet olucak şekilde koyuyoruz.Açtığımız hamuru tepsi büyüklüğünde açıyoruz ,tepsinin altını yağlayıp tepsiye yerleştiriyoruz.İç harcı döküp ikinci hamuruda aynı şekilde açıp üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını buruyoruz.Üstüne zeytinyağı sürüp 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz üzerine elimizle su serpip üstünü bezle kapatıp biraz bekletiyoruz.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: