16 Eylül 2008 Salı
ELMALI KURABİYE
MALZEMELER
4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
1/2 Su Bardağı Yoğurt
HAZIRLANIŞI
Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup rulo halinde sarın.
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ellerine sağlık hayatım. Hepsi harika görünüyor...
deneme yorumu bakalım sana ulaşacakmı
tamam şekerim ulaşmış.
Yorum Gönder