15 Eylül 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI FASULYE


MALZEMELER:
Ayçiçek yağı,Bir kilo taze fasulye,Domates(üç adet),Sarımsak(iki yada üç diş),Kuru soğan(iki adet),Kırmızı biber,Karabiber,Tuz(birer tatlı kaşığı)
YAPILIŞI:
Öncelikle tencereye yağımızı koyuyoruz,içerisine ince doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz,rendelenmiş domatesimizi ekleyip birazdaha kavuruyoruz üzerine baharatları ilave edip karıştırıyoruz.Önceden hazırlamış olduğumuz taze fasulyeleri tencereye alıp sarımsakları ilave ediyoruz.Orta ateşte fasulyeler kavrulana kadar karıştırıyoruz.Daha sonra fasulyelerin üzerini geçmicek kadar sıcak su ekliyoruz, ayrıca isteğe bağlı olarak lezzet katması için dört adet kesme şeker ilave ediyoruz ocağın altını kısıp pişiriyoruz.(çatalı batırdığımızda fasulye yumuşak ve eziliyorsa pişmiştir)AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: