19 Eylül 2008 Cuma

İftar sofrası








Perşembe günü eşimin ailesi ve yakın akrabalarını iftara davetledim.Allahın izniyle bu benim evimde verdiğim ikinci iftar yemeği oldu.İlk yemeğimi , annem ve yakın akrabalarıma verdim.Bu daveti allah izin verirse üçlemek istiyorum şimdide 27 eylülde babam ve babamın tarafından akrabalarımı iftara davetlemeyi düşünüyorum.Aslında bana kalsa bütün akrabalar yakın dostlar hep birlikte iftar edelim isterim ama malesef bu kadar kişiyi ağarlıyacak ev nerde..Bizi ancak çadır ağarlar:-) İftar yemeğinin tadı hep birlikte olunca çıkıyor.Gün içindeki koşuşturmalar,o heyecanlı ezan bekleyişi ,iftardan sonra içilen çay keyfi,gelen misafirlerle yapılan o hoş sohbetler ramazanda herşey bambaşka oluyor.Umarım ilerki yıllarımızdada bu adetler sürüp gitsin bizim yaşadığımız bu güzel günleri allah çocuklarımızada yaşatsın.

HERKESE İYİ RAMAZANLAR DİLEĞİYLE..

İftar Menüm:
Köfteli çorba
Tavuk sote
Arpa şehriyeli pilav
Cevizli havuç salatası
Mevsim salatası
Karpuz
Kadayıf tatlısı

İftar daveti vermek isteyen arkadaşlara fikir olsun diye..

KÖFTELİ ÇORBA

MALZEMELER:
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim ekmek içi
çok az miktarda yumurtanın beyazı
tuz
karabiber
1/2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı nane
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı
soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın. Çorbanın suyunun berrak olmasi için köfteleri kızartmak gerekiyor. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin. Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz. 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikada köfteler ile pişirip üzerine nane dökerek sıcak servis yapın.



TAVUK SOTE

MALZEMELER:
bir kilo tavuk
5 adet sivribiber
3 orta boy domates
ayçiçek yağı
tuz
karabiber,kırmızı biber,kekik
bir adet soğan
2 yemek kaşığı salça
bir çay bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Soğan
ı ince ince kıyıp ayçiçek yağı ile kavuruyoruz,sivribiberleri küçük yuvarlaklar halinde kesip soğana ekliyip beraber kavuruyoruz.Domatesleri küçük küpler halinde doğradıktan sonra yemeğe ekleyip salçasını katdıktan sonra baharatlarınıda ekleyip kavuruyoruz .Daha sonra kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip kavuruyoruz.Bir çay bardağı suyu ilave ettikden sonra yemeğimizi kısık ateşte tavuklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Sıcak olarak servis ediyoruz.AFİYET OLSUN..




CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI

MALZEMELER:
4 adet havuç (orta büyüklükte)
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
4 kaşık sıvıyağ
1/2 su bardağı ezilmiş ceviz
tuz
HAZIRLANIŞI:
Havucu r
endeleyin. Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin,1-2 dakika kızartın. Yoğurt ve sarımsak, tuz karıştırın. Havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.






MEVSİM SALATASI

MALZEMELER:
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
HAZIRLANIŞI :


Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.



KARPUZ







ve...iftar sofralarının olmazsa olmaz iftariyelikleri.

Hiç yorum yok: