15 Eylül 2008 Pazartesi
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
Yarım paket margarin,Bir litre süt,Bir subardağı toz şeker,Bir paket vanilya.
Üzerini süslemek için:
Tarçın,Hindistan cevizi,Damla çikolatası
YAPILIŞI:
Yarım paket margarini tencerede eritiyoruz,birsubardağı unu üzerine boşaltıp orta ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Bir litre sütü tencereye döküp,üzerine birsubardağı şekeri ilave ediyoruz.orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırıyoruz.ocaktan alıcağımıza yakın bir paket vanilya ilave ediyoruz.biraz daha pişirip ocağı kapatıyoruz.Soğuyana kadar mikser yardımı ile karıştırıyoruz.Tatlımızı borcama döküyoruz.Üzerine isteğinize göre tarçın,hindistan cevizi,damla çikolatası ile süsleyip soğuduktan sonra keserek servis ediyoruz.AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder